Seramik Kaplama

Seramik Kaplama Nasıl Yapılır?

Seramik kaplamanın kullanımı yaygınlaşırken, seramik kaplama nasıl yapılır sorusu da en sık sorulanlar arasında yerini alıyor.

2000’li yıllardan sonra çok daha yaygın şekilde kullanılan seramik kaplama, silisyum oksit – elmas – cam – kil – kuvars gibi nano teknoloji ile bir araya getirilen malzemelerden oluşuyor. 2003 yılından sonra araçların kaplanması için de tercih edilen bir malzeme olmuştur. Çizilmez bir malzeme olarak anlatılması ile dikkat çekiyor. Çizilmez olma özelliği araçlar için son derece aranan bir özellik olduğundan kaplama hizmetinde tercih edilmesini sağlıyor.

Peki, seramik kaplama nasıl yapılıyor?

Kaplamanın yapıldığı alanda savunma gücünü arttıran ve korumayı sağlayan bu işlem nasıl yapılıyor?  Malzemelerin temin edilmesi ile işlemi yapabilirsiniz. Belirlenen adımlar uygulanarak kaplamanın yapılması sağlanacak. Dilerseniz seramik kaplama işlemini hiç tehlikeye atmadan ankaraboyakoruma.com’ un güvenilir ustalarına verebilirsiniz. 

Seramik kaplama işlemini aşama aşama nasıl yapılacağını sizler için anlattık.

İşte detaylar…

1- Uygulama Kapalı Bir Alanda Olmalıdır

Seramik kaplama işlemlerinde, kaplanacak olan araç için mutlaka kapalı bir alan gerekiyor. Bu alanın belirlenmesinden sonra işlemlerin başlatılması, en kaliteli sonucun alınmasını sağlayacaktır. İlk olarak seramik kaplamayı nerede yapacaksınız sorusuna yanıt bulun.

2- Seramik Kaplama Malzemeleri

En kolay şekilde uygulama, araba seramik kaplama için hazır satılan ürünler ile yapılıyor. Hazır seramik kaplama ürünleri, kullanım talimatı ile detaylı bilgi veriyor. İşlemlere başlamadan önce mutlaka seramik kaplamanın talimatlarını okuyunuz. Sonrasında ona göre işlem yapmanız, çok daha güvenli ve profesyonel olacaktır.

3- Farklı Malzeme Temin Edin

Öncelikle istenen malzemeleri temin etmeniz, kaplama işlemi için yeterli olacaktır. Ancak bunun dışında kişilerin daha temiz uygulama yapması açısından havlu temin etmesi gerekebilir. Bu sayede sizin için çok daha temiz ve kusursuz bir işlem yapmanız mümkün olur.

4- Uygulama Öncesi Temizlik

Önemli olan uygulama öncesinde temizliğin en iyi şekilde yapılmasıdır. Uygulamanın yapılacak olduğu alanın temizliğinden emin olmanız halinde, ilerleyen aşamalarda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Değerlendirip profesyonel bir kaplama işlemi yapabilirsiniz. Temizlik işleminde özel temizleme ürünü kullanmak ve mikrofiber bez kullanmak önerilenler arasında yer almaktadır.

5- Çizgileri Doldurmaya Başlayın

En önemli olan aşamaya geldiniz. Evet, mevcut olan çizgilerin tek tek doldurulması gerekiyor. Cila makinesi yardımı ile bu işlemi uygulayabilirsiniz. Seramik kaplama ne işe yarar sorusunun yanıtı tam olarak çizgilerin kapatılmasıdır. Hem bu alanlar kapatılacak hem de bu alanların dış müdahalelere karşı daha güçlü olması sağlanacak. Tamamen kontrollü bir şekilde uygulamanın gerçekleşmesi ile başarılı bir sonuç alınır.

6- Cila Makinesi Kullanmanız Önerilir

Yapılacak olan işlemde cila makinesi kullanımı öneriliyor. Ancak bunun dışında kaplama işlemi için cila makineniz yoksa, risk almadan profesyonel destek almanız istenir. Çizik dolgu bileşiğinin uygulanması cila makinesi olmadan da olabilir. Ancak sonuçtan memnun kalmak ve profesyonel şeklide boyandığını görmek açısından cila makinesi temin etmeniz gerekebilir.

Kusursuz bir seramik kaplama işlemi için dikkat etmeniz gereken birden çok nokta vardır. Siz yaptırmak istediklerinizi ankaraboyakoruma.com’ da vereceğiniz ilana yazın, işin ustası anında sizi bulsun. 

Sık sık sorulan seramik kaplama nasıl yapılır sorusunun yanıtı aşamalarıyla bu şekildedir. Bu sayede direkt olarak siz de uygulama konusunda profesyonel bir şekilde hareket edebileceksiniz. Sizden istenen malzemelerde, malzeme temini için sorun yaşanmıyorsa, uygulama yapılmasında bir sakınca olmayacaktır. Malzemeleri temin edip, istenen şekilde işlemleri yapabilirsiniz. 

En çok tercih edilen araç kaplama işlemi olduğundan, boşlukların ya da çiziklerin doldurulması için ideal bir tercih olacağını bilmelisiniz. Değerlendirmeniz halinde siz de kolayca bu işlemi yaparak avantajlı ve kaliteli bir sonuç alabilirsiniz. Daha önce deneyimli olan kişilerin işlemleri çok daha hızlı tamamlaması söz konusu olabilir. 

Seramik Kaplamanın İçeriği Nedir?

Kaplama işlemleri konusuna meraklı olan kişiler, aynı zamanda seramik kaplama nedir sorusunun yanı sıra, kaplamanın içeriğini de merak ediyor. Bakıldığında içeriğinde pek çok madde var ve asıl olan özellik nano teknolojisi ile birleştirilmiş olmaları. Bu sayede otomobil gibi eşyaların üzerine uygulandığında sağlamlık, sertlik, zor çizilen bir madde olması sağlanmış oluyor. Peki, içeriğinde tam olarak neler var?

Seramik kaplama içeriği;

· Cam

· Kil

· Kaolen

· Kuvars

· Elmas

· Oksit

· Silisyum

· Gümüş

· Feldspat

gibi malzemeler seramiğin içinde yer almaktadır. Tüm bu malzemelerin teknolojik şekilde, nanoteknolojinin kullanımı ile birleştirilmesi sonunda seramik oluşturulur. Karışım sayesinde yapılan kaplamalarda tam anlamıyla istediğiniz güvenli ve kaliteli sonucu alacaksınız.

Seramik Kaplama Ne İşe Yarar?

Genel anlamda araç yüzeylerine uygulanan seramik kaplama ne işe yarar? Aslında uygulamanın neden yapıldığı çok bellidir. Yüzeyler herhangi bir neden ile zarar görür. Sorunsuz kullanılabilir olmasını sağlamak amacı ile ise seramik kaplama yapılır. Hasar verme potansiyelinin daha da azalması, uzun ömürlü kullanmanın gerçekleşmesi bu sayede mümkün olur. Çizilmeye karşı daha dayanıklı olmasını sağlamak açısından seramik kaplama uygulamaları tercih edilir. ankaraboyakoruma.com’ un işin ehli ustaları ile en iyi seramik kaplama sonucunu alabilirsiniz.

· Çizilen araçlara kaplama yapılır: Çiziklerin ortadan kalkması ve bu alanlarda sağlamlığın arttırılması açısından ihtiyaç duyulur. Bu amaç ile en iyi şekilde uygulanarak sorunun ortadan kalkması sağlanmış olur.

· Hasar gören yüzeylere kaplama yapılır: Araçta bazı yüzeyler hasar görmüş olabilir. Bu durumda da direkt olarak uygulama yapılara sorun çözülür. Hem sağlamlaştırma hem de görüntünün düzelmesi açısından sonra derece önemli olacaktır.

Seramik kaplama nasıl yapılır sorusunun yanıtı çerçevesinde uygulamalar kolayca yapılabilir. Deneyimin olmaması, malzemelerin yeterli olmaması durumunda ise risk almadan ankaraboyakoruma.com’ nın uzman desteğine başvurulmasının en doğru çözümdür. Bunu göz önünde bulundurup direkt olarak siz de profesyonel kaplama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Güvenli bir şekilde uygulanacak olan işlemler ile yüzeylerin sağlamlaştırılması ve kullanım ömrünün artması sağlanır. Değerlendirip siz de bu alanda malzeme temin ederek, uygulamayı yaparak yüzeylerdeki sorunları çözebilirsiniz.

Seramik Kaplama Ürünlerinin Boyaya Zararı Var mı?

En sık sorulan sorular arasında seramik kaplama uygulamaları için acaba boyaya zararı oluyor mu sorusu da yer alıyor. Bakıldığında direkt olarak uygulamanın niteliğine göre zarar verip vermeyeceği konusunda çıkarım yapılabilir. Bunu göz önünde bulundurmanız halinde, uygulama konusunda seçeceğiniz malzemeler için profesyonel hareket etmenin önemini anlayacaksınız. Malzeme temini açısından sorun yaşamanız halinde profesyonel hizmet alabilirsiniz. Dilerseniz de profesyonel seramik kaplama aletleri ile yapmak üzere malzeme temin edebilirsiniz. Temizleme aşması ve diğer aşamalar için sonradan sıkıntı yaşamamak açısından özenle hareket etmek gerekiyor.

Profesyonel uygulamalar ile seramik kaplama en iyi sonucu verir…

Zarar vermeyeceğinden emin olmanız için örneğin araba seramik kaplama için malzeme seçiminizin en iyileri arasından olmasını sağlayın. İşlemin yapılması sırasında ise aşama aşama ve kontrollü uygulamaya özen gösterin. 

Daha önce kaplama yapmış bir kişi tarafından işlemlerin yapılması avantajlı olabilir. Deneyimli olan kişi profesyonel kaplama olmasına dikkat edecektir. Tüm bunları göz önünde bulunduracak profesyonel bir hizmet almak istiyorsanız bekleriz..

Seramik Kaplama Uygulamaları Fiyat

Hizmet talep etmeden önce, uygulamalar ile ilgili merak ettikleriniz arasında fiyat da olabilir. Nasıl yapılacağının yanı sıra, alacağınız profesyonel hizmet için sunulacak olan fiyat son derece önemlidir. Ekonomik ödemelerin olması seramik kaplama fiyatları içinde avantaj elde etmenizi sağlar. Bu alanda yapılacak olan uygulamada, işlemlerin ve malzemelerin fiyatları piyasaya göre son derece uygun verilir. 

Etiketler:
Ürün ve Hizmetlerimiz
Diğer
Detay Çalışmalarımız